Fotbal ME 2024 – celkové umístění: vítěz Anglie

ZHbookmaker
3月 17, 2024
22 意见

Náš tip: Fotbal ME 2024 – celkové umístění: vítěz Anglie

14.06.2024 21:00

Mistrovství Evropy ve fotbale je na programu až za pět měsíců i tak není na škodu si udělat ale malou prognózu, jak by to mohlo vypadat. O celkové prvenství by se měly ucházet reprezentace z top pěti evropských lig, plus národní týmy Portugalska, Nizozemska a Belgie. Alespoň to říkají kurzy podle bookmakerů před tím, než jejich výši ovlivní sázky respektive náběry.

Výhodu domácího prostředí bude mít Německo, nicméně tak velký benefit to být nemusí. Naši západní sousedé nehráli kvalifikaci, v přípravných duelech Die Mannschaft příliš nezářil. Nepomohla ani výměna trenéra, když se kormidla ujal Julian Nagelsmann, i přes kvalitní kádr (Leroy Sané, Ilkay Gündogan, Manuel Neuer, Florian Wirtz atd.) se mužstvu herně a výsledkově nedaří. Na domácím mistrovství sice budou mít v zádech vyprodaný každý zápas, ale také enormní tlak médií, vedení i veřejnosti. To že je Německo turnajovým mužstvem, pak v posledním desetiletí už neplatí a z historie se žít nedá.

Belgie prochází generační obměnou, kádr hodně omladil, ale zůstali dva klíčoví hráči, špílmachr Kevin de Bruyne a kanonýr Romelu Lukaka. Oba borci bývají poměrně často zranění, a pokud jeden z nich chybí, ztrácí tým v ofenzivě jednoznačně na síle. Z dalších opravdu velkých hvězd je už v týmu pouze Jérémy Doku, který se rozvíjí pod křídly Pepa Guardioly v Manchesteru City. V kvalifikační skupině každopádně tým neprohrál, k šesti výhrám přidal dvě remízy. Tým v přestavbě ale na celkové prvenství nedostane, respektive by šlo o velkou senzaci.

Novým trenérem Portugalska se stal před kvalifikací Roberto Martínez, který na reprezentační úrovní nedokázal rozvinout v úspěch silnou generaci Belgie. Také u pyrenejského celku opakuje chyby a tou největší adorace Cristiana Ronalda. Legenda světového fotbalu má už nejlepší roky za sebou, nic na tom nemění ani čísla, která na první dobrou vypadají přesvědčivě. CR7 má totiž za sebou úžasný rok, ve kterém nastřílel obrovský počet branek, jenže je potřeba brát proti jakým soupeřům. Liga v Saudské Arábii se svou úrovní zvedla, ale především na ofenzivních postech, vstřelené branky proti slabým obranám nemají takovou hodnotu. To samé platí v rámci kvalifikace, kde Portugalci neztratili ani bod, nicméně měli slabou skupinu, kde nejsilnějším soupeřem bylo Slovensko. Portugalsko má každopádně skvělou soupisku, na které figurují Bruno Fernandéz, Rafael Leao, Bernardo Silva a další, ale pokud se rozhodnou hrát „všechno na Ronalda“, tak je bez šance na celkový úspěch.

Itálie měla pro změnu velké problémy v samotné kvalifikaci, o postup bojovala až do posledního zápasu ve skupině, v klíčovém duelu s Ukrajinou pak týmu rozhodčí odpustil penaltu. Obhájci trofeje z roku 2020 tak rozhodně nebudí takový respekt jako v minulosti. Národní tým aktuálně nemá žádnou hvězdu světového formátu, mužstvo se musí ke všemu obejít bez potrestaného Sandra Tonaliho. Obrana je na první pohled trochu přestárla, což bude proti dynamickým soupeřům problém. Rovněž celek z Apeninského poloostrova nedokáže svůj titul zopakovat, mužstvu chybí větší dominance, pouze na brejky se hrát nedá.

Také Nizozemsko patří do okruhu širších favoritů, ze skupiny postoupilo druhé za Francií, se kterou prohrálo oba vzájemné zápasy. To jasně ukazuje strop mužstva, na absolutní špičku to není. Tulipány se o tom koneckonců přesvědčily i na posledním šampionátu, kde nestačily na český výběr. Mužstvo umí hrát hodně rychle, nicméně týmu chybí více kreativity a spolehlivý špílmachr.

Kvalifikační skupinu naopak vyhrálo Španělsko s bilancí 7-0-1. Národní tým se může opřít o kvalitní gólmany (Unai Simon, David Raya), obrana je hodně zkušená. Směrem dopředu se mísí obrovský talent (Gavi, Lamine Yamal) s prověřenou extratřídou (Álvaro Morata, Rodri atd.). Španělsko je na tom každopádně lépe než na mistrovství světa v Kataru, tým je připraven konkurovat i těm nejlepším. V roce 2023 dokázali svěřenci Luise de la Fuenteho vyhrát Ligu národů, což se počítá, ta je co do kvality soupeřů přeci jen náročnější než celá kvalifikace o ME. Na papíře jsou lepšími týmy než Španělsko pouze Francie a Anglie, možná Portugalsko.

Právě reprezentace Galského kohouta bude mít na Euru 2024 patrně nejsilnější tým, v kádru je řada špičkových hráčů včetně lavičky, faktorem X je pak Kylian Mbappé. Francie v kvalifikaci ani jednou neprohrála, řada fotbalistů pamatuje titul z roku 2018 na mistrovství světa. V roce 2022 skončil tým na MS druhý, stejně tak na ME v roce 2016. Francie tak dlouhodobě ukazuje stabilitu výsledků na reprezentační úrovni. Taktovku i nadále třímá kouč, Didier Deschamps, který dobře ví, jak se podobné turnaje hrají. Jeho hlavní úlohou je pak držet mentální nastavení týmu a zkrotit ega všech hvězd. Drtivá většina týmu hraje v evropských velkoklubech, v ofenzivě pak může nastoupit sehraná trojice z PSG Mbappé – Muani – Dembele. Variant je ale nespočet, hodně důležitým faktorem je pak zdravotní stav Rabiota, který je klíčovým záložníkem. Nadupaná je rovněž obrana, celkově je pak tým lazený jak rychlostně, tak silově.

Největším favoritem na celkové prvenství je podle kurzů aktuálně Anglie. Albion je obrovsky motivovaný, na výrazný úspěch čeká už drahnou dobu. Tým skončil v roce 2020 na ME druhý, také tentokrát je na lavičce Gareth Southgate. Mužstvo by měl táhnout jako obvykle ostrostřelec Harry Kane, který má po svém přestupu do Bayernu Mnichov neskutečnou formu. To samé platí pro Juda Bellingham, který se v Realu Madrid posunul na ofenzivní post. Právě jeho výkonnostní vzestup by mohl být jazýčkem na miskách vah, stejně jako fakt, že by konečně gólmanskou jedničkou mohl být někdo jiný než Jordan Pickford, ideálně Nick Pope. Výbornou sezónu prožívá další střelec Ollie Watkins z Aston Villy, globálními hvězdami jsou Declan Rice, Bukayo Saka nebo Phil Foden. Jediným otazníkem je tak složení stoperské dvojice, kde se střídavě objevuje Harry Maguire. Anglie každopádně vypadá v optimálním složení i rozpoložení, mužstvo má kvalitu i schopnosti konečně něco velkého vyhrát. Možná se karty během jara částečně změní, ale v tuto chvíli vypadají šance Albionu téměř optimálně.

Na co vsadit:

Celková výhra Anglie na mistrovství Evropy 2024 dává smysl, mužstvo vyzrálo, výsledky udrželo na vysoké úrovni, kádr je široký a vyrovnaný včetně dvou superhvězd, společně s Francií jsou od zbytku týmů odskočení.

Důvěra:

7/10

推荐该投注的博彩公司:

22BET在 22bet 上投注,首次存款即可获得 100% 奖金!
作者 ZHbookmaker